Skip to main content

Benny Sings - live in Carré

Case study

VideobriX registreert het jubileumconcert van Benny Sings voor de VPRO

Benny Sings vierde zijn twintigjarig jubileum met een uitverkocht concert in Koninklijk Theater Carré op woensdag 6 december 2023.

“Toen ik 20 jaar geleden mijn debuutalbum Champagne People uitbracht, had ik nooit gedroomd dat we Paradiso zouden uitverkopen en nu kunnen we ook in Carré spelen! Een echte kroon op dit bijzondere jubileumjaar. Wij zullen er alles aan doen om deze show zo bijzonder mogelijk te maken.”

Voor Benny Sings is dit concert opnieuw een droom die uitkwam. Hiermee werd een jaar vol hoogtepunten afgesloten, zoals de release van zijn nieuwe album 'Young Hearts', een billboard voor datzelfde album op Times Square in New York en een uitverkochte Paradiso en Europese tour. Het Carré-concert was de perfecte afsluiter van zijn jubileumjaar.

Benny Sings is het pseudoniem van Tim van Berkestijn, een Nederlandse songschrijver, producer (o.a. het debuutalbum ‘Hamel’ van Wouter Hamel) en multi-instrumentalist. Hij staat bekend om zijn veelzijdige muzikale stijl, waarin elementen van hiphop, jazz en soul samenkomen. Door de jaren heen heeft hij een gevarieerd oeuvre opgebouwd, met albums en nummers die zowel nationaal als internationaal aandacht hebben gekregen.

Zijn muziek wordt vaak geprezen vanwege de combinatie van melodieuze elementen, relaxte vibes en zijn unieke stemgeluid. Benny Sings heeft samengewerkt met verschillende bekende artiesten, zoals Mac DeMarco, Rex Orange County en Kenny Beats, wat heeft bijgedragen aan zijn groeiende populariteit en erkenning in de muziekwereld.

De live-registratie van het jubileumconcert voor 3voor12\VPRO werd door VideobriX gefaciliteerd met behulp van 5 camera's en een crane. De concertregistratie is via het digitaal themakanaal NPO 2 Extra uitgezonden en staat nu op YouTube.

  • Meercamera

  • TV-productie

  • Fly-away regieset

  • Canon boxlenzen

  • Scanner Camera Cranes