Skip to main content

Dutch Podcast Awards 2023 - Napleiten de grote winnaar

Case study

VideobriX levert faciliteiten voor live uitzending Dutch Podcast Awards 2023

Op maandag 6 november was het weer een gedenkwaardige avond in Beeld & Geluid op het Hilversumse Mediapark: de jaarlijkse uitreiking van de Dutch Podcast Awards.

De Dutch Podcast Awards zijn dé prestigieuze onderscheidingen voor podcastmakers in Nederland en inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement sinds 2018.

Deze awards, een initiatief van BNR Nieuwsradio, zijn een ode aan de kracht van podcasts en bieden makers letterlijk en figuurlijk een podium. Zowel de nieuwszender als de vakjury van de Dutch Podcast Awards opereren onafhankelijk en oefenen op geen enkele manier invloed uit op de einduitslag van de competitie.

Koffer 23 en Napleiten gingen als grote winnaars van de Dutch Podcast Awards 2023 naar huis, elk met 2 awards. Koffer 23, een podcast voor De Nationale Postcode Loterij door Tonny Media, werd bekroond voor beste brandstory en beste sounddesign. Napleiten, een podcast van BNR, won in de categorie chatcast informatief en werd tevens uitgeroepen tot beste podcast van Nederland door de jury.

Naast de juryprijzen in 13 categorieën, mocht het publiek ook een stem uitbrengen op hun favoriete podcast. Uit meer dan 25.000 inzendingen kwam Moordzaken als publiekslieveling naar voren. Makers Carine Voshaar en Edward van der Marel namen trots de publieksprijs in ontvangst.

Organisator BNR had wederom VideobriX ingeschakeld voor het leveren van de regieset, de camera’s, de crew en de regisseur voor de live uitzending van deze uitreiking.

De algemene stemming was unaniem: deze avond bij Beeld en Geluid was een zeer geslaagde editie van de Dutch Podcast Awards.

  • Meercamera

  • Fly-away regieset

  • Live broadcast