Skip to main content

Global People Awards 2023 | Stories that inspire diversity

Case study

VideobriX verzorgt voor de 7e keer de Global People Awards uitzending

“Global People Awards, een verkiezing die draait om de persoonlijke wijze van onze multiculturele kandidaten. Deze verhalen geven inzage in de obstakels die zij hebben moeten overwinnen om daar te komen, waar ze nu zijn”.
Melvin Tjoe Nij - Founder Global People en organisator van de The Global People Awards, november 2023.

Op 11 november 2023 vond de jaarlijkse Global People Awards verkiezing plaats in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Het was weer een prestigieuze gala-avond waar diversiteit wordt gevierd en rolmodellen in de schijnwerpers worden gezet.
Bij de Global People Awards draait alles om het ervaren van de kracht van diversiteit. Het is een gelegenheid om kennis te maken met jong talent en rolmodellen die zich in de top van het bedrijfsleven, de overheid en de non-profit sector bevinden.
De verkiezing kent drie categorieën: Entrepreneur, Manager en Rising Star. Tijdens het gala hebben alle kandidaten zich "live" op het podium gepresenteerd, waarna zowel het aanwezige publiek als een onafhankelijke en vakkundige jury de meest inspirerende kandidaat per categorie heeft verkozen tot winnaar.
De winnaars van de Awards mogen zich een jaar lang inzetten als ambassadeurs van Global People. Deze rol is van groot belang, want hiermee kunnen ze een positieve boodschap verspreiden. Niet alleen onder multiculturele professionals, maar vooral ook onder de jongeren.

“Global People Awards is een verkiezing die 17 jaar geleden in het leven is geroepen om een spiegel te bieden aan multicultureel Nederland”.
Wilma Schild - CEO Global People, november 2022.

Global People werft en selecteert multiculturele kandidaten op junior, medior en senior niveau in het bedrijfsleven. Ze organiseren daarnaast al achttien jaar de Global People Awards voor de beste multiculturele ondernemer en manager van het jaar. Ze ondersteunen multicultureel talent bij het verwezenlijken van hun ambities.
Dit is een waardevolle en belangrijke missie, gezien het groeiende belang van diversiteit en inclusie in zowel de zakelijke wereld als de maatschappij als geheel. Het streven naar inclusie en het benutten van multicultureel talent kan niet alleen de prestaties van organisaties verbeteren, maar ook bijdragen aan een meer rechtvaardige en diverse samenleving.

In opdracht van Global People heeft VideobriX naast de livestream, ook de schermregie en de aparte ruimte voor video-interviews technisch gefaciliteerd. Met 8 camera’s, een 16-persoons crew, een regisseur voor de livestream en een regisseur voor de schermen in de zaal, is de meer dan 5 uur durende gala-avond live gestreamd naar het Global People kanaal op het YouTube platform.

De perfecte samenwerking zorgde voor een onvergetelijke avond en uitzending vol inspiratie en waardering.

  • Meercamera

  • Fly-away regieset

  • Livestream

  • Schermregie

  • Dubbele regie

Video: Manon Snijders (stagiair)