Skip to main content

Theaterregistratie Henry van Loon

Case study

VideobriX legt vast of er nog wat te lachen valt na twee jaar lockdown

Henry van Loon bevindt zich momenteel in een geheel nieuwe levensfase. Na het leren kennen van zijn vriendin, die al jonge kinderen had, werd hij plotseling 'stiefvader', en de bekende zin 'jij bent niet mijn echte papa' werd een onderdeel van zijn dagelijks leven.

Niet lang nadat Henry van Loon zijn hond Jannie verwelkomde, brak de wereldwijde pandemie uit. Hierdoor bevond hij zich plotseling permanent binnenshuis met deze nerveuze viervoeter. Tijdens de pandemie werd zijn dochter geboren, wat het plaatje compleet maakte: een relatie, twee stiefkinderen, een hond, twee impulsaankoop-konijnen, een baby en geen momenten voor privé-intimiteit. Dit alles speelde zich af in één huis, gedurende twee volle jaren, dag in dag uit. Het was een uitdagende periode, om het zacht uit te drukken.

Deze bijzondere levensfase vormde de inspiratie voor Henry van Loon's voorstelling 'Jannie The Showdog'. De hoofdrol die aanvankelijk was toebedeeld aan de hond, blijkt te zijn overgenomen door hun anderhalf jaar oude dochter.

"Jannie the Showdog overtuigt met een unieke mix van kwetsbaarheid, meligheid en absurdisme." - NRC****

Cabaretier, acteur en zanger Henry van Loon speelde zijn voorstelling 'Jannie The Showdog' op 18 en 19 oktober in het Parktheater Eindhoven. VideobriX heeft in opdracht van impresariaat De Keet op beide avonden de meercamera registraties in 4K videoresolutie verzorgd. De opnames werden gemaakt met behulp van 7 camera’s en cinema-lenzen om een hoge 4K-beeldkwaliteit te garanderen. Deze productie voor televisie zal na montage worden uitgezonden.

  • Meercamera

  • Theaterregistratie

  • Fly-away regieset

  • 4K

  • Cinema-lenzen