Skip to main content

Immersive Studio voor de Hogeschool van Amsterdam

Case study

Hogeschool van Amsterdam neemt nieuwe studio’s voor mediaproductie in gebruik.

Amsterdam, 7 september 2023 - Onder een enorme belangstelling opende de Hogeschool van Amsterdam vandaag haar nieuwe 'Beeldlab'. Het lab in het Benno Premselahuis van de HvA bestaat nu uit drie studio's en biedt studenten en medewerkers van de hogeschool de mogelijkheid om ervaring op te doen met het produceren van radio- en televisie content en het werken met video en audio in combinatie met de nieuwste technologieën.

Tijdens de opening sprak de directeur van de Hogeschool van Amsterdam, Anna van der Laan, haar enthousiasme uit over de nieuwe faciliteiten: "Met het 'Beeldlab' willen we onze studenten een voorsprong geven in de snel veranderende mediawereld. Door de nieuwste technologieën te integreren in ons onderwijs, bieden we hen de kans om hun creatieve en technische vaardigheden verder te ontwikkelen en zich voor te bereiden op een succesvolle carrière in de media."

Het vernieuwde 'Beeldlab' omvat een traditionele studio, een tweede studio met een greenscreen en een indrukwekkend 'immersive' lab. De twee televisiestudio's zijn volledig uitgerust voor het maken van diverse content, variërend van educatieve video's, talkshows, podcasts tot explainer-video's. In het 'immersive' lab kunnen studenten en medewerkers 3D-video's produceren en weergeven, waardoor meeslepende en interactieve multimedia-ervaringen worden gecreëerd.

Mike van der Meulen, projectleider van het HvA-Beeldlab: “Onze studio’s zijn foolproof. Of je hier nou een achtergrond in de media hebt, of net komt binnenlopen als student, met instructies zijn ze zo bruikbaar.”

Tijdens de zomervakantie heeft VideobriX in opdracht van de Hogeschool van Amsterdam het ontwerp en de realisatie van het ambitieuze 'immersive lab' voor haar rekening genomen. In deze innovatieve ruimte krijgen studenten de mogelijkheid om 3D-content te creëren en deze weer te geven via 6 projectoren op zowel de wanden als de vloer. Gezien het feit dat HvA-studenten geen doorgewinterde 3D-experts zijn, heeft VideobriX de uitdaging aangenomen om een systeem te ontwikkelen waarmee content in 2D wordt gecreëerd en daarna naadloos wordt omgezet naar 3D.

Deze unieke oplossing zal zeker door VideobriX gebruikt gaan worden in haar toekomstige projecten. Naast in onderwijs, zien wij ook toepassingen in bijvoorbeeld boardrooms en presentatieruimtes. We delen graag meer details met geïnteresseerden!

  • 3D content

  • 3D in 2D omgeving

  • LED projectie

  • Foolproof

  • Opleiding mediaproductie