Skip to main content

Regiewagen voor Keytown Productions

Case study

VideobriX transformeert een custom-made casco-trailer in een up-to-date regiewagen voor Keytown Productions

Onze opdrachtgever:
Keytown Productions is een toonaangevend mediabedrijf gespecialiseerd in het live uitzenden van darttoernooien door heel Europa. Robbert van Loon, eigenaar van Keytown Productions, zag de behoefte aan een eigen complete regiewagen en benaderde VideobriX om dit project turnkey op zich te nemen. VideobriX, een gerenommeerde systeem integrator van audiovisuele en ICT-oplossingen, ging de uitdaging graag aan.

De uitdagingen en doelstellingen:
Het primaire doel was het ontwerpen en bouwen van een volledig functionele regiewagen die voldoet aan de specifieke eisen van Keytown Productions. Het project bracht verschillende uitdagingen met zich mee, waaronder:

 • Veelomvattende installaties: VideobriX moest een complete AV- en ICT-installatie, klimaatbeheersing, op maat gemaakte desken inclusief de wand- en plafondafwerkingen integreren om een perfecte werkruimte voor Keytown Productions te creëren.
 • Het beperkte laadvermogen: De regiewagen moest onder de gewichtslimiet van 3500 kg blijven, wat een aanzienlijke beperking vormde tijdens het bouwproces.

De uitvoering:
VideobriX begon aan het project met een zorgvuldige planning en aandacht voor detail. Het bouwproces kan als volgt worden samengevat:

 • Het ontwerp en de schema's: VideobriX werkte nauw samen met Keytown Productions om hun eisen en wensen te begrijpen en deze te vertalen in gedetailleerde ontwerpen en schema's.
 • Het bouwen van de trailer: Keytown Productions heeft een carrosseriebouwer de opdracht gegeven om een 12 meter trailer casco te bouwen. Na voltooiing is de wagen naar de werkplaats van VideobriX getransporteerd voor de verdere afbouw.
 • De installatie: Na goedkeuring van het ontwerp en de schema's, concentreerde het VideobriX-team zich op de installatiefase. Deskundig en met precisie werd alle apparatuur in de trailer geïnstalleerd, zodat alles naadloos in de beperkte ruimte past.

Het eindresultaat:
Na meer dan twee maanden werk heeft VideobriX de casco-trailer omgebouwd tot een opzienbarende regiewagen, afgestemd op de specifieke eisen van Keytown Productions. Het eindresultaat omvat de volgende realisaties:

 • De uitgebreide AV- en ICT-installatie: VideobriX installeerde hoogwaardige audiovisuele en ICT-systemen, waardoor de live uitzending van darttoernooien vlekkeloos verloopt.
 • De op maat gemaakte desken: het team creëerde op maat ontworpen meubilair om de productieploeg een ergonomische en efficiënte werkruimte te bieden.
 • De onberispelijke afwerking: de wand- en plafondafwerkingen werden minutieus uitgevoerd, waardoor er in de regiewagen een esthetisch aangename omgeving is ontstaan.
 • Naleving van de gewichtslimiet: ondanks de gewichtsbeperkingen slaagde VideobriX erin om onder de drempel van 3500 kg te blijven en zonder compromissen te voldoen aan de eisen van Keytown Productions.

De nieuw gebouwde regiewagen werd op 24 maart direct ingezet in Leverkusen bij het European Darts Open 2023 toernooi, georganiseerd door de Professional Darts Corporation (PDC). Daarna was de regie-trailer weer even terug bij VideobriX voor de laatste aanpassingen en finishing touch, om vervolgens probleemloos ingezet te worden bij de rest van de 13 wedstrijdlocaties door heel Europa.
VideobriX bedankt Robbert van Loon en Keytown Productions voor het vertrouwen in het vakmanschap van ons team. We zijn ervan overtuigd dat zij de komende jaren enorm veel succes en werkplezier zullen ervaren met deze nieuwe regiewagen.

 • Turnkey installatie

 • Technische tekeningen

 • Technische installatie

 • AV & ICT

 • Interieur

Van de complete AV- en ICT-installatie tot de klima en van de custom-made desks tot de wand- en plafondafwerking. Ook VideobriX is heel blij met het eindresultaat