Skip to main content

Spinvis en band live in RONDA, TivoliVredenburg

Case study

VideobriX verzorgt in opdracht van de VPRO de concertregistratie

Be-Bop-A-Lula is het nieuwste album van Spinvis. De komst van deze popplaat wordt gevierd met een tour door Nederland en België. Een album titel, die verwijst naar het legendarische rock ’n roll nummer van Gene Vincent uit 1956, wiens stem bovendien is te horen aan het begin van de opener ‘Tingeltangelhersenpan’. Spinvis zelf over de albumtitel: ‘De geboorteschreeuw van de Rock&Roll was het, in 1956. Voor de een betekent het niets, voor de ander alles. En precies dat is het idee.’

Frontman Erik de Jong is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de meest eigenzinnige en veelzijdige artiesten binnen de Nederlandse pop en trakteert het publiek, begeleid door zijn band, op een gloednieuwe show tijdens deze tour. Over Be-Bop-A-Lula zegt hij: “We zochten een woord dat iets zou zeggen over deze tour. Het gaat over ons. Het gaat over onze tijd. Het gaat over ons leven op een avond in het heelal. Het woord is Be-bop-a-lula."

Zijn muziek wordt gewaardeerd vanwege de diepgang in zijn teksten en de unieke sfeer die hij creëert door zijn muzikale verhalen. Spinvis wordt beschouwd als een van de meest originele en invloedrijke Nederlandse muzikanten van de afgelopen decennia. Hij heeft in twintig jaar een iconische status verworven binnen het Nederlandse poplandschap en ontving de prestigieuze Lennaert Nijgh Prijs in mei 2023.

De VPRO heeft VideobriX benaderd om het volledig uitverkochte optreden uit de Be-Bop-A-Lula Tour in de Utrechtse muziektempel TivoliVredenburg, in 4K-resolutie vast te leggen. Met behulp van 6 camera's en een crane zijn de opnames gemaakt. Na de montage is het concert op 22 december om 23:20 uitgezonden op NPO 2 Extra. De registratie is daarna in 4K-kwaliteit op YouTube gezet.

  • Meercamera

  • TV-productie

  • Fly-away regieset

  • 4K

  • Scanner Camera Cranes

  • Cinema lenzen

Controleer of de beeldkwaliteit bij 'Settings' op 2160p 4K staat voor het beste resultaat.