Skip to main content

'THE DAMNED' GEPRESENTEERD DOOR ITA & CARRÉ

Case study

VIDEOBRIX FACILITEERT DE AUDIOVISUELE PRODUCTIE VAN 'THE DAMNED' IN CARRÉ

The Damned is een historische dramafilm uit 1969, geregisseerd en mede geschreven door Luchino Visconti. Een barones van een staalmagnaat (Ingrid Thulin), haar minnaar (Dirk Bogarde) en haar zoon (Helmut Berger) belichamen in deze meeslepende film de verdorvenheid en intriges van de nazi's.

Deze indrukwekkende film inspireerde regisseur Ivo van Hove tot een theaterstuk met dezelfde titel. Deze Nederlandse versie van The Damned, uitgevoerd door het volledige ensemble van Internationaal Theater Amsterdam (ITA), was te zien in het Koninklijk Theater Carré van 29 september tot en met 2 oktober en op 1 oktober ook in uw huiskamer via ITALive.

ITALive biedt theaterliefhebbers de mogelijkheid om vanaf hun eigen bank een theatervoorstelling van Internationaal Theater Amsterdam (ITA) bij te wonen. De theatergroep brengt live hoogtepunten uit haar repertoire, rechtstreeks naar huiskamers over de hele wereld. Via een livestream maak je mee wat er op dat moment live op een podium gespeeld wordt.
De livestreams van ITALive kunnen worden voorzien van Engels en/of Frans ondertiteling. Dit wordt per voorstelling aangegeven.

Op zondag 1 oktober heeft VideobriX de audiovisuele productie vanuit Koninklijk Theater Carré gefaciliteerd. Met 6 camera’s, waaronder een Furio Dolly, is het theaterstuk live gestreamd en ook opgenomen. De Furio is een volledig op afstand bestuurbare robot camera dolly met volledige camera- en lens bediening. De opnamen zullen nog gemonteerd worden, met als doel dat de registratie er perfect uitziet en beschikbaar wordt als encore.

Een encore of een re-broadcast van een theaterstuk biedt je de mogelijkheid om de livestream van een opvoering alsnog te beleven, maar ditmaal op het grote doek van een (internationaal) theater, filmhuis of bioscoop.

  • Meercamera

  • Theateregistratie en livestream

  • Fly-away regieset

  • Furio Dolly

  • Encore

In de zomer van 2022 bracht Ivo van Hove met ITA zijn versie van Visconti’s The Damned naar het Amsterdamse Bostheater. Deze overweldigende en filmische theaterervaring was de eerste grootschalige productie van het ITA-ensemble in de open lucht. Dit seizoen werd de voorstelling verplaatst naar binnen, in de zaal van Carré.